Heti tipp párbaj

Az új idénnyel újra indítjuk a tipp párbaj rovatot, amelyben a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Boldog születésnapot, Ádám!

Nagyváradon 1989. augusztusában ezen a napon látta meg a napvilágot csapatunk frissen igazolt szélső védője, Achim Ádám Sándor.

Boldog születésnapot, Zsombor!

Ma ünnepli 23. születésnapját csapatunk legutóbbi házi gólkirálya, Lukács Zsombor Csongor.

Sényőn fő a fokozott elővigyázatosság

A döntetlenre végződött hazai bajnoki premier után első házon kívüli őszi túrájára utazik Sényőre vasárnap a csapatunk. A srácokra nem vár könnyű kihívás, hiszen a szabolcsi vendéglátó újonc létére magabiztos győzelmet aratva rajtolt Gyöngyösön.

Heti tipp párbaj

Az új idénnyel újra indítjuk a tipp párbaj rovatot, amelyben a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére. A keretből mindenki sorra kerül, a legsikeresebbek pedig újbóli összevetéssel döntik el, ki lesz az őszi tippkirály! Az első héten Kinczel Ervin és Vincze Dániel 3-3 találatig jutott, a 2. fordulóban pedig Hajdu István és Kis Szabolcs próbálkozhat felülmúlni őket.

Boldog születésnapot, Alex!

Ma ünnepli 22. születésnapját csapatunk egyik új nyári szerzeménye, Balogh Alex.

Szeptembertől csak vasárnapi meccsek jönnek!

Szeptembertől valamennyi bajnoki mérkőzésünket vasárnaponként játsszuk. Nem házon belüli ötlet áll a döntés hátterében, központilag módosították valamennyi harmadosztályú találkozó időpontját vasárnapra.

Győztes rajtban bizakodunk

Két hónapja és egy napja lesz szombaton, amióta nem játszott tétmérkőzést csapatunk. Holnaptól azonban megkezdődik az erőltetett menet: 16 bajnoki és minimum egy kupatalálkozó szerepel az őszi naptárban, de reményeink szerint ebből a „műfajból” is több jut majd számunkra. Indításként a Nyírbátor érkezik a Lázár Gyula Városi Sporttelepre, a labda pontban 17 órakor indul útjára.

Öt közé várja csapatunkat a szakvezetés

Szombaton kezdetét veszi a 2018/19-es NB III-as labdarúgó-bajnokság, amelyet csapatunk háza táján is komoly várakozás előz meg. Tavaly újoncként 8. helyen zártuk az első évet, amit most szeretnénk felülmúlni. A szombati, Nyírbátor elleni hazai szezon nyitány előtt Boros Tibor szakmai koordinátorral elevenítettük fel a gárda elmúlt heteit, illetve a küszöbön álló bajnoki évvel kapcsolatos várakozásokat.

Köszönjük, és sok sikert srácok!

A keret kialakításáról és az új játékosok érkezéséről folyamatosan beszámoltunk, ennek megfelelően távozók is akadnak csapatunknál. Nyolc olyan játékos akad, akik bizonyosan nem gyarmati mezt öltenek magukra ősztől. Egyesek a több játék reményében kerestek másik együttest maguknak, másokat munkájuk, vagy egészségi állapotuk gátol meg a további szerepvállalásban. Lássuk kik is az érintettek, akiknek a pályafutásukhoz további sikereket kívánunk!

Heti tipp párbaj

Az új idénnyel újra indítjuk a tipp párbaj rovatot, amelyben a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Kinczel Ervin mutatta be hétvégi ellenfelünk

Nem hangsúlyozhatjuk elégszer, hogy szombaton letelik a nyári két hónapos holtidő és újból bajnoki pontokért harcolhat a csapatunk. Az első körben érkező Nyírbátorról aligha tudhat bárki többet házon belül, mint az egyik új szerzeményünk, Kinczel Ervin, aki az előző évben maga is a zöld-fehéreket szolgálta. A 24 esztendős szélső középpályás a következőket tartotta fontosnak elmondani az aktuális ellenfelünk bemutatása kapcsán.

Jó kis bajnoki előjátékra van kilátás

Bajnoki főpróbát tart csapatunk szombaton délután, amikor is 17 órától a román III. ligás Sănătatea Kolozsvár együttesét fogadjuk. A látogatók kifejezetten „izmos” alakulatnak számítanak, emellett kupaspecialisták is, legutóbb például csak az FC Steaua Bukarest tudta útjukat állni a sorozatban, már a legjobb 16 között.

Nincs komoly baj „Vinya” térdével

Az Orosháza elleni tesztmeccs hellyel-közzel a tervek szerint alakult szerda délután. Tulajdonképpen csak Vincze Dániel térdsérülése jelentett nem várt problémát, akit a második félidő közepén kellett váratlanul lecserélni.

Szerdán az Orosháza ellen tesztelünk

A bajnoki felkészülés utolsó előtti hetére előírt programot végzi csapatunk, amelynek szerves részét képezi két hazai tesztmeccs is. Szerdán 18 órától a megye I. osztályba frissen felkerült Orosházi MTK-ULE 1913 gárdája látogat a Lázár Gyula Városi Sporttelepre.

Patinás ellenféllel tesztelünk

Fogynak a napok, már csak két hét van hátra a bajnoki rajtig. A felkészülés újabb állomásaként a nagy múltú Nagyváradi AC ellen tesztel csapatunk szombaton délelőtt 10 órától, a bihari megyeszékhelyen. Ellenfelünk patinás múltját jelzi, hogy egyszeres magyar és román bajnok, napjainkban az ötödik liga bajnokaként lépett egy osztállyal magasabb szintre.

Összeállt a bajnokság órarendje

Feldolgozva a csapatok hazai mérkőzéseire vonatkozó kéréseit, az MLSZ Versenybizottsága elkészítette a 2018-2019-es NB III-as labdarúgó-bajnokságok naptárát. Ismeretes, hogy csapatunk augusztus 4-én itthon indítja az évet a Nyírbátor ellen. Az erre a hónapra eső 4 találkozón – melyből 3 is hazai rendezésű – 17 órakor indul útjára a labda, a folytatásban viszont egyre korábbi időpontokra kerül a kezdés. Újdonság erejével hat, hogy a szeptember 22-23-i  hétvégére Magyar Kupa fordulót ütemezett a szövetség, emiatt akkor szünetelnek az NB-s szintű bajnokságok.

Erős ellenfél érkezik, korábban kezdünk!

Sorozatban jönnek a tesztmérkőzések, a hétre is jut belőle kettő csapatunk számára. Szerdán délután a román II. liga 8. helyén záró Luceăfarul Nagyvárad gárdája látogat a Lázár Gyula Városi Sporttelepre. Felhívjuk a szurkolóink figyelmét, hogy a találkozó kezdési időpontja a vendégek kéréséhez igazodva 17 óra lesz!

Újabb hét, újabb erőpróbákkal

A nyári alapozó munka harmadik hetébe lép együttesünk, melynek során a fizikális felkészítésről egyre inkább áttevődik a munka a technikai és taktikai elemek fejlesztésére csiszolására. Ennek szerves részét képezi a hétközi és a szombatra beiktatott két tesztmérkőzés.

Egy újabb jó képességű csapat ellen játszunk

A harmadik felkészülési mérkőzését vívja szombaton délelőtt csapatunk. Az ellenfél a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapata lesz, amely most esett ki a második vonalból, de mivel a Közép csoportba nyert besorolást nem lesz rivális a közelgő bajnokságban. A találkozó 10 órakor kezdődik Gyulán, a Grosics Akadémia center pályáján.

Itthon kezdjük az évet a Nyírbátorral

Az MLSZ Versenybizottsága elkészítette a 2018-2019-es NB III-as labdarúgó-bajnokságok menetrendjét. A harmadosztályú pontvadászat augusztus 4-én kezdődik területi elven három szekcióban. Csapatunk a Keleti csoportban érintett és hazai pályán kezdi meg szereplését, méghozzá az előző évben közel azonos játékerőt képviselő Nyírbátor ellen. Az első házon kívüli utunk az újonc Sényő otthonába vezet majd a második forduló keretében. Az őszi idény során 16 fordulót rendeznek, az év tehát ennek a nyitó találkozók visszavágójával zárul majd decemberben. A tavaszi idény március 2-án folytatódik.

Nincs megállás, a munka folytatódik

A csúcsterhelés időszakát élik csapatunk játékosai, ennek megfelelően pillanatnyi szünet sincs a felkészülésben.

Egy órával korábban kezdünk szerdán

Megváltozott csapatunk szerda délutáni hazai tesztmeccsének a kezdési időpontja. A kecskemétiek kéréséhez igazodva, 17 órakor indul útjára a labda az új idény első gyarmati rendezésű találkozóján, amelyen a harmadik vonalba frissen felkerült, a napokban névváltáson is átesett Kecskeméti TE együttesét fogadjuk.

Öt új és tíz régi ellenfél a Keleti csoportban

Az MLSZ Versenybizottsága hivatalosan is nyilvánosságra hozta az NB III-as labdarúgó-bajnokság 2018/2019-es évadának csoportbeosztását. Három szekcióban 48 együttes verseng majd a feltöltési szabályzatnak köszönhetően, mivel több csapat sem tudott elindulni. Az NB II-es kiesők közül a Sopron megszűnt, az MTK nem indít a jövőben tartalék csapatot, míg az osztályozó nélkül feljutó Méhkerék időközben visszalépett.

Folytatódik a felkészülés, szerdán itthon játszunk

Bár több labdarúgónk még a szombati tiszakécskei tesztmérkőzés „harci sebeit” gyógyítgatja, a felkészülés tovább folytatódik. A vasárnapi pihenőt követően hétfőn délután folytatódik a munka, a heti program ráadásul két alkalommal is játékra szólítja a fiúkat.

Még nem az eredményen lesz a hangsúly

Hét edzést követő lép pályára először az átalakult csapatunk, amely szombaton 13 órától a Tiszakécske vendége lesz. A tehetős támogatót maga mögött tudó Tisza-parti együttes hozzánk hasonlóan újonc NB III-as gárda volt az előző évben, de lehetőségeit jól jelzi, hogy nyomban meg is nyerte a Közép csoport küzdelmeit, és olyan patinás klubokat előzött meg, mint a Pécs, vagy a Dunaújváros.

A csapat mellett a menedzsment is erősödik

Folyamatosan beszámolunk a csapat körüli nyári változásokról, melyek a szakmai stábot sem kerülik el. Az új idényre ezen a területen is tovább erősödik a menedzsment.

Elkezdődött a munka, tovább erősödtünk

Hétfőn megkezdődött az érdemi munka a csapatunknál. A játékosok nem teljesen felkészületlenül álltak csatasorba, hiszen egyéni feladatokat már az elmúlt hétre is kaptak a szakvezetéstől.

Teljessé vált az edzőpartnerlista

Véglegessé váltak csapatunk felkészülési mérkőzései. A hiányzó időpontra megvan az ellenfél, egy helyen pedig módosul a partner.

Közöttük vannak az új ellenfelek

Szombaton lejátszották az NB III-as osztályozó mérkőzések visszavágóit. Ismeretes, hogy a megyei bajnokok közül a Tolna, az Algyő és a Pécsvárad nem vállalta a magasabb szintű megmérettetést, így három, sorsolással kiválasztott bajnok – a Taksony, a Méhkerék és a Sényő – játék nélkül feljutott a harmadik vonalba.

Kialakult a felkészülés menetrendje

A keret átalakításával párhuzamosan az együttes nyári felkészülési programja is lassan végleges formát önt.

Kapus érkezett Dunaharasztiból

A nyári holtidő hatodik új igazolását mutatta be csapatunk vezetése. Márkus Zsolt menedzser segédletével a korábban igazolt mezőnyjátékosok mellé ezúttal kapust szerződtetett Boros Tibor szakmai koordinátor.

Elfogadható kategóriába tartozik a szereplésünk

Újoncként a tabella közepén zárta első NB III-as évét csapatunk. A fiúk 10 győzelem és 6 döntetlen mellett 12 vereséggel végeztek a 8. helyen, igaz amennyiben a Salgótarján nem lép vissza a tavaszi idény elején, vélhetően most az 5. pozíció lenne az övék. Az őszi 16 forduló során szerzett 18 pontot a tavaszi 14 találkozón sikerült megduplázni, az őszivel ellentétben azonban idén inkább hazai pályán jeleskedett a gárda, ahol 13 pontot gyűjtött.

Boldog születésnapot, Imi!

Ma ünnepli 29. születésnapját Zádori Imre.

Hét játékosunk folytatja máshol

Az első érkezőkről és a biztos maradókról már beszámoltunk, ennek megfelelően távozók is akadnak csapatunknál. Pillanatnyilag hét olyan játékos akad, aki bizonyosan nem gyarmati mezt ölt magára ősztől. Egyesek a több játék reményében keresnek másik együttest maguknak, másokat munkájuk, vagy egészségi állapotuk gátol meg a további szerepvállalásban. Lássuk kik is az érintettek, akiknek a pályafutásukhoz ezúton kívánunk további sikereket!

Nem a székelyeknek kedvezett a büntetőrúgás

Gól nélküli mérkőzésen, büntetőrúgásokkal veszítette a bronzmérkőzést Székelyföld válogatottja a CONIFA labdarúgó-világbajnokságon. A csapatban kezdőként kapott helyet csapatunk irányítója, Kis Szabolcs.

Szépen fogynak a szabad helyek az öltözőben

Azok után, hogy öt új játékos átigazolását is bejelentette egyesületünk vezetése, tovább formálódott az a keret, amelyet ősszel viszont láthatnak majd a pályán szurkolóink. Nem csak a kiszemelt labdarúgókkal tárgyal folyamatosan Boros Tibor szakmai koordinátor, de meglévő játékosokkal is.

Székelyföld bronzéremért játszhat

Szombaton „csak” a bronzért játszhat Székelyföld, az elődöntőből Kárpátalja jutott a fináléba. Olyan labdarúgó világbajnokságot még nem rendeztek, ahol már az elődöntők lejátszása előtt tudni lehetett, hogy magyar csapat lesz a döntős. A csütörtöki volt az első.

Öt új játékossal született megállapodás

Az NB III-as bajnokság lezárását követően a klubvezetőség megkezdte a soron következő idény keretének kialakítását. Első lépésben öt új játékossal állapodott meg Boros Tibor szakmai koordinátor.

Farkas Zsolt lett a tipp király

A bajnokság végeztével elérkezett a záróra a tipp párbaj rovatunkban is, ahol a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kértük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Kis Szabiék Kárpátaljával elődöntőznek

Már biztos, hogy éremért játszhat Székelyföld labdarúgó-válogatottja a londoni CONIFA vébén, amely legyőzte az örményeket. Csapatunk irányítója, Kis Szabolcs csereként jutott szóhoz.

A Taksony, a Sényő és a Méhkerék már NB III-as

A Magyar Labdarúgó Szövetség székházában kedden délelőtt tartották meg az NB III-as indulásól döntő párharcok sorsolását. Húsz megyei bajnok közül 3 (Algyői SK, Tolnai VFC, Pécsváradi Spartacus SE) eleve nem vállalta a harmadosztályú szereplést, így 14 együttesnek kell osztályozót vívnia, míg 3 játék nélkül jutott fel a harmadik vonalba.

Boldog születésnapot, Márkó!

Ma ünnepli 21. születésnapját csapatunk védője, Varga Márkó.

Kis Szabi ismét a kezdőben kapott lehetőséget

Az észak-olaszországi Padánia csapatával csapott össze vasárnap este Székelyföld Labdarúgó válogatottja a londoni CONIFA-világbajnokságon. Ezúttal nem sikerült a győzelem, a székelyek 31 re kaptak ki.

Matabeleland is kipipálva!

Második vébés találkozóját is megnyerte a Székelyföld válogatottja, ezzel továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Sporttörténelmet írhatnak a fiúk

Vasárnap délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállya múcsonyi „albérletében” játssza a 201718-as bajnoki év utolsó mérkőzését csapatunk. Az NB III-as pontvadászat záró köre előtt a 8. helyet foglaljuk el a tabellán, ezen legrosszabb esetben két pozíciót ronthatunk, ha viszont minden jól alakul számunkra, akkor akár az ötödikek is lehetünk a végelszámoláskor.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Kis Szabival nyert a székely válogatott

Győzelemmel kezdte a londoni CONIFA labdarúgó-világbajnokságot Székelyföld válogatottja, amely csütörtökön Kis Szabival soraiban Tuvalu ellen (szigetország Hawaii és Ausztrália között, a Csendes-óceánban, lakossága pedig alig tízezer fő) nyert 4–0 arányban. A III-as számú kvartettben még a zimbabwei Matabeleland és az olasz Padánia kapott helyet.

Előre három, hátra két helyet léphetünk még

A vasárnapi hazai döntetlent követően a 8. helyről várhatja csapatunk a hétvégi utolsó bajnoki fordulót. Hét rivális előttünk, hét mögöttünk, joggal mondhatjuk tehát, hogy az arany középúton járunk, ezzel együtt a bajnokság zárónapi történései még pozitív és negatív irányba is változtathatják a pillanatnyi sorrendet.

Az év utolsó hazai erőpróbája

A bajnokság utolsó hazai erőpróbája vár labdarúgóinkra vasárnap, amikor is 17.30 órától a Tiszaújváros látogat Lázár Gyula Városi Sporttelepre. A tabella 4. helyén álló dél-borsodi alakulat 4 pont előnnyel rendelkezik a 7. pozíciót elfoglaló csapatunk előtt, amely nem mondott még le az előrelépésről, igaz ehhez lényegesen többet kell tenni, mint legutóbb Miskolcon.

Mit rejt Oláh Ferenc notesze az ellenfélről?

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában a jó képességű tiszaújvárosi csapat látogat Füzesgyarmatra. A vasárnap 17.30 órakor kezdődő találkozó jelenti együttesünk számára az évad utolsó hazai erőpróbáját. Reményeink szerint sok néző drukkol majd a fiúknak, hogy sikeres búcsút vehessenek egy igazán szép eredményeket tartogató évtől. Az aktuális ellenfél ismérveit Oláh Ferenc edző foglalta össze.

Kis Szabolcs az utazó keretben

Jövő héttől London ad otthont a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége (CONIFA) 2018-as világbajnokságának, melyen Székelyföld is szerepel. Volt magyar válogatott, és a román első osztályban szereplő játékosok is erősítik a Londonban pályára lépő csapatot, Kis Szabolcs révén pedig Gyarmaton szereplő tagja is van.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Boldog születésnapot, Kusza!

Negyedszázada ezen a napon látta meg a világot csapatunk támadó-középpályása, Bajnók Imre.

Boldog születésnapot, Feri!

Ma ünnepli 44. születésnapját csapatunk edzője, Oláh Ferenc.

Pontszerzés a cél Miskolcon

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 28. fordulója keretében, vasárnap délután 17.30 órától a Diósgyőri VTK tartalékjai vendégeként lépnek pályára a labdarúgóink. Csapatunk 35 ponttal pillanatnyilag a tabella 6. helyén áll, 3 egységgel gyűjtve többet, mint a házigazdák. Egy újabb sikerrel tehát további pozíciót, pozíciókat javíthatnak a fiúk.

Őszi emlékek a Diósgyőr vendégjátékáról

Vasárnap délután a Diósgyőri VTK élvonalbeli együttesének tartalékjai ellen kell helytállnia csapatunknak. A borsodi alakulatot ősszel emlékezetes, nagy csatában sikerült felülmúlnunk, pedig az utolsó félórában emberhátrányban játszottunk Fildan Calin kiállítása miatt. A találkozóra így emlékszik vissza Urbán Sándor, aki a győztes találatot jegyezte.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Ilyen volt a kispadról a „gyarmatosítás”

Remek győzelemmel folytatta szereplését hétvégén a csapatunk. A nehéz helyzetben lévő Balassagyarmat elleni sikerrel biztossá vált, hogy ősztől is NB III-as mérkőzéseket láthatnak szurkolóink, illetve a Gyarmatra látogató focikedvelők, szimpatizánsok. A szombati 90 percet Hajdu Csaba erőnléti edző révén, szakmai szemszögből, a kispadról nézve is felelevenítettük.

Nehéz helyzetben lévő ellenfél érkezik

Az NB III-as labdarúgó-bajnokságban a 27. hét programja került előtérbe hétvégén. Öt találkozót szombaton, kettőt vasárnap rendeznek a Keleti csoportban. Csapatunk az utolsó előtti helyen álló Balassagyarmatot fogadja a Lázár Gyula Városi Sporttelepen. A találkozót szombaton 17 órától rendezik.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Már a jövőkép is terítéken

Szombaton délután 17 órától a Balassagyarmat vendégeskedik a Lázár Gyula Városi Sporttelepen. A találkozó tétje csapatunk számára már a jövő évi NB III-as „tagsági könyv” megszerzése lesz.

A hétvégi bajnoki kulisszatitkai

Ponttal tért haza a hétvégi gyöngyösi küldetéséről csapatunk, amely a bajnokság 26. játéknapján a Jászberény vendégeként végzett gól nélküli döntetlenre. A meccsről tudósításban számoltunk be, Oláh Ferenc vezetőedző azonban a kulisszatitkokat is felfedve számolt be a részletekről.

Tartalékosan sem tartalékolhatunk

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság hétvégi 26. játéknapja keretében a jó képességű Jászberény vendégeként lép pályára csapatunk. A vasárnapi mérkőzést a házigazdák pályájának fejlesztése miatt Gyöngyösön rendezik meg.

Kiváló ellenfél vár ránk vasárnap

Vasárnap a jó képességű Jászberény gyöngyösi alkalmi otthonában lesz jelenése a csapatunknak. Ellenfelünk egyetlen ponttal és két hellyel előz meg bennünket, vagyis hasonló erőt képviselő felek csapnak össze, remélhetőleg a mieink eredményesebbek tudnak lenni az őszi egymás elleni találkozónál, ahol a jászságiak három góllal diadalmaskodtak.

Villand Robi jól érzi magát Gyarmaton

A télen került Füzesgyarmatra Villand Róbert, aki hamarjában kihagyhatatlan tagja lett csapatunknak. A 30 esztendős középpályás előtte hosszú időn keresztül meghatározó játékosa volt a szatmárnémeti Olimpia FC együttesének, amely a román második vonalban szerepel. Igaz már nem sokáig, tekintettel arra, hogy gazdasági okokból 70(!) büntetőponttal sújtották.

Kis Szabi a székely válogatott bő keretében

Közzétették a székely labdarúgó-válogatott keretét. A csapat a közelgő CONIFA világbajnokságra készült, amelyet május végén és június első napjaiban rendeznek meg Londonban.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Toca Bogdan 2, Urbán Sándor 3 meccset kapott

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) csütörtökön délelőtt tárgyalta az április 25-i bajnoki mérkőzéseken kiállított labdarúgók ügyét.

Győzelemmel dobogó közelbe kerülhetünk

A március 31-én elmaradt hazai bajnoki mérkőzését pótolja szerdán a csapatunk, amely ezzel be is hozza a mezőny többi tagjával szemben meglévő ez irányú lemaradását. Délután 16.30 órás kezdéssel a Gyöngyösi AK együttese látogat a Lázár Gyula Város Sporttelepre, amely Csank János irányításával mindkét eddigi bajnokiját megnyerte.

Emlékek a csepeli „ostromról”

Ponttal tarsolyában térhetett haza csapatunk vasárnap este a Csepeli stadionból, így megtartottuk kétpontos előnyünket az MTK Budapest fiataljaival szemben. A 90 percről Hajdu Csaba erőnléti edző elevenítette fel emlékeit.

Boldog születésnapot, Zsolti!

Ma ünnepli 28. születésnapját csapatunk lelkes, saját nevelésű védője, Farkas Zsolt.

Folytatni a tavaszi sikerszériát!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság hétvégi 24. fordulója keretében Csepelen, az MTK Budapest II. alkalmi otthonában lép pályára csapatunk. A szerdai, ESMTK felett aratott győzelem jótékony hatására az 5. helyre léptünk előre, a mostani ellenfél viszont két pozíciót veszített a tiszaújvárosi vereség miatt, így most a 7. a tabellán.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Popi túl van a műtéten

Szerdán reggel Székesfehérváron keresztszalag-műtéten esett át a Füzesgyarmati SK gólerős támadója, Popescu Robert. A 28 esztendős támadó a DEAC elleni mérkőzésen sérült meg április 4-én, azaz rekord gyorsasággal sikerült elvégezni az elkerülhetetlen orvosi beavatkozást, ami persze a felgyógyulás időpontját is előrehozza.

Boldog születésnapot, Sorin!

Pontban 29 éve, ezen a napon látta meg a világot csapatunk sziklaszilárd belső védője, Raducu Constantin Sorin.

Boldog születésnapot, Tibi!

Ma ünnepli 43. születésnapját Boros Tibor, csapatunk szakmai koordinátora, szakosztályvezetője, menedzsere és amolyan mindenese.

Újabb mérvadó ellenfél következik

A március 17-én elmaradt hazai bajnoki mérkőzését pótolja csapatunk. Szerdán 16.30 órás kezdéssel az Erzsébeti SMTK látogat a Lázár Gyula Város Sporttelepre, amely előkelő helyezése ellenére közel sem tűnik legyőzhetetlen ellenfélnek.

Ismerkedés a gyulai Sanitas Központtal

A szombat-szerdai erőltetett bajnoki menet közepette a szakmai stáb kiemelt szerepet fordít a regenerálódásra. A hétvégi bajnoki után a gyakorlatnak megfelelően vasárnap mindenki egyénileg végezte el a kocogásból és nyújtásból előírt penzumot.

Boldog születésnapot, Norbi!

Ma ünnepli 26. születésnapját csapatunk kapusa, Kőrösi Norbert.

Harmadszor is hazai tavaszi premier előtt

A centerpálya használhatatlansága miatt két hazai bajnoki találkozó is elmaradt, szombaton azonban végre saját közönségünk előtt is tétmérkőzést vívhat a téli időszakban tovább erősödő csapatunk. Délután 16 órától a Tiszafüredi VSE alakulatát fogadjuk a Lázár Gyula Városi Sporttelepen, méghozzá a három pont begyűjtésének igényével.

Gödörben lévő ellenfél érkezik

Nehéz helyzetben lévő ellenfél érkezik szombaton. A hazai évnyitón (reméljük nem kiabáljuk el és végre idehaza is pályára léphetünk) a Tiszafüred lesz a vendég a Lázár Gyula Városi Sporttelepen, amelynek kispadján új edző mutatkozik be.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Raducu Sorin füredi visszatekintése

Hétvégi bajnoki ellenfelünkkel szemben ősszel a 8. fordulóban futottunk össze Tiszafüreden. A házigazdák akkor az utolsó helyen álltak, mi meg közvetlenül előttük, tehát mindkét félnek nagy szüksége volt a pontokra. Raducu Sorin fejesével azokat nekünk sikerült begyűjtenünk, de a Tisza-partiak a folytatásban igazolták, hogy többre hivatottak. A szeptember végi meccs főhőse így emlékezett vissza az idegenbeli 90 percre.

Boldog születésnapot, „Popi”!

1990-ben ezen a napon látta meg a világot csapatunk támadója, Popoescu Gheorghe Robert. A román II. ligás tapasztalattal rendelkező 28 esztendős csatár nyáron került a klubhoz Cigándról, ahol két bajnokságot húzott le.

Vállalható volt a listavezető elleni produkció

A bajnokság 22. fordulója keretében a Keleti csoport legerősebb egysége jutott csapatunknak szombaton. Bár az éllovas Monor 3 ponttal gyarapodott a 90 percet követően, Boros Tibor alakulatát sem érheti szemrehányás a teljesítményéért. A mérkőzésre Földesi Ambrus kapusedző így tekintett vissza.

Ki-ki meccset szeretnénk játszani Monoron

„Ide nekem az oroszlánt is!” mondhatnák csapatunknál. A tavaszi három vendégjátékból 6 pontot hazaszállító alakulatunk szombaton a listavezető Monor otthonában lép fel. Bár az ellenfél kimagaslik a Keleti csoport mezőnyéből, a hétközi debreceni sikerrel felvértezve, a klubnál optimistán tekintenek a soron következő feladat elé.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Őszi emlékek a Monor ellen

A bajnokság 7. fordulójában fájó vereséget szenvedett csapatunk a Monor szeptemberi vendégjátéka során. A korán szerzett vezetőgólunk a második félidő elejéig tartott ki, és amikor már mindenki elhitte, hogy pontot szerezhetünk, a rutinos Pest megyei alakulat a meccs legvégén kétszer is mattolta Fildan kapust. A 95 percig tartó csatára a Debrecenben nagyot játszó Vincze Dániel így emlékszik vissza.

Boldog születésnapot, Robi!

Ma ünnepli születésnapját Villand Róbert, csapatunk nagy munkabírású belső középpályása, aki éppen 30 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Nagykárolyban.

Csak nem kikapni Debrecenben!

Szerdán délután 16 órától pótolják az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi nyitányán elmaradt DEACFüzesgyarmati SK bajnoki mérkőzést. A két együttes pontazonossággal áll egymás mögött a tabellán, de mivel a mezőny rendkívül kiegyensúlyozott az ötödik és az utolsó között csupán 6 pontnyi a különbség –, ezért minden egyes 90 percnek különös jelentősége van.

Meccs híján edzést vezényeltek csapatuknak

Bár a szombati bajnoki mérkőzés lejátszását a vizes pálya, illetve Leél-Őssy Ádám játékvezető döntése meghiúsította, a játékosok azért így sem töltötték hasztalanul a délutánt.

Kellenek a pontok, mint egy falat kenyér

Hazai pályán folytatja bajnoki szereplését csapatunk, amely szombaton 16 órától a Gyöngyösi AK alakulatát fogadja. A nyírbátori bravúr után meglehetősen balszerencsés volt a gárda a héten, hiszen a legtöbb riválistól eltérő módon 3 ponttal megfogyatkozott a számlánk a Salgótarján kizárásának köszönhetően, illetve annak eredményei törlésével. Az őszi nógrádi bravúr tehát papíron semmissé vált, éppen ezért értékelődik fel a soron következő párharc.

Őszi gyöngyösi emlékek

Ha kicsit tovább tart a koncentráció, a gyöngyösi őszi mérkőzésünkön az első idegenbeli győzelmünket arathattuk volna a harmadik vonalban. Tulajdonképpen végig nekünk állt a zászló, sokáig vezettünk, ám a végjátékban a házigazdáknak sikerült két pontot „kiénekelniük a szánkból”. A döntetlennel érthetően a hevesi együttes lehetett elégedettebb, amely a Salgótarján kizárása miatt jelentősen „átrajzolt” tabellán 3 hellyel és egyetlen ponttal áll mögöttünk. Bakk Ádám, a gárda 25 esztendős szélső védője, aki mindvégig a pályán volt Gyöngyösön, így emlékezett vissza a Mátra-aljai párharcra.

Kizárták a Salgótarjánt

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában 15 csapattal folytatódik a tavaszi küzdelem, miután a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybiztosa csütörtökön kizárta a Somos TC Salgótarján csapatát működtető STC Futball Kft. sportszervezet.

Csapatépítés meccsnézéssel és bowlinggal

Tartalmas szerda délutánt töltött a megyeszékhelyen csapatunk a Békéscsaba 1912 Előre vendégeként. A déli edzést gyors ebéd követte, majd útra keltek a fiúk a Kórház utcai stadionba, ahol megtekintették a házigazdák Kisvárda elleni NB II-es bajnoki mérkőzését.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

A tarjániak máris bedobhatják a törölközőt

A Nogradifutball.hu információi szerint az NB III Keleti csoportjában harmadik helyen telelő, s az elmúlt hétvégén a Tállya KSE ellen elszenvedett 10–0-s vereség alkalmával már a dobogó legalsó fokáról is lecsúszó STC Salgótarján napokon vagy órákon belül visszaléphet a bajnokság további küzdelmeitől.

Hétvégi szakmai elemzés

Ismét egy emlékezetes, végletekig kiélezett bajnoki összecsapáson van túl csapatunk. Ellentétben a Putnok elleni csatával, most a végjátékban a mi kezünket fogta Fortuna, hiszen izgalmas körülmények között sikerült fordítanunk a ráadás perceiben, a koronát pedig a kivédett büntető tette fel játékosaink napi igyekezetére. Oláh Ferenc edző egyet aludva az eseményekre, részletesen beszámolt számunkra, hogyan élték meg a győztes csatát a kispadról.

Boldog születésnapot Bogdan!

Szalontán 1993 márciusában ezen a napon látta meg a napvilágot Toca Bogdan Florin, csapatunk sziklaszilárd belső védője, aki a jubileumi, 25. születésnapját ünnepli ma.

Nyírségi kalandra fel!

A múlt heti kényszerszünet után vasárnap újabb tavaszi rajtot vehet csapatunk. Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 20. fordulója keretében 16 órás kezdéssel Nyírbátorban lesz jelenésünk, a tabella 6. helyezettje otthonában. Ellenfelünk 4 ponttal gyűjtött többet, éppen annyit, amennyivel az idei két meccsén termékenyebb volt.

Őszi emlékek a Nyírbátorról

Négy sikertelen kísérlet után az első NB III-as győzelmünket arattuk hétvégi ellenfelünkkel szemben. A Nyírbátor elleni hazai találkozót egyetlen góllal hoztuk le, ami követendő példa lehet a vasárnapi találkozón is. A képlet egyszerűnek tűnhet, a megoldás azonban közel sem ilyen kézenfekvő, hiszen a bátoriak rendkívül egységes, szervezett együttes benyomását keltik hétről-hétre, hazai pályán pedig különösen veszélyes partnere mindenkinek.

Nyírbátori helyzetkép

Vasárnap 16 órától Nyírbátorban van jelenése a csapatunknak. A találkozót a házigazdák kérésére tették át a hét utolsó napjára, akik ezzel időt szerettek volna nyerni a pályájuk rendbetételére, a játéktér szikkadására.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Vasárnap játszunk, ha pálya is lesz hozzá

Azok után, hogy a téliesre forduló idő miatt meghiúsult csapatunk szerdai debreceni bajnoki mérkőzése, így most már a nyírbátori erőpróbára tekintethetünk előre teljes mellszélességgel. Azonban egyelőre a soron következő találkozó helyszíne sem tekinthető teljesen stabilnak…

Boldog születésnapot, „Fifi”!

Ma ünnepli 30. születésnapját csapatunk kapuvédője, Fildan Calin Florin.

Megvan a pótlások rendje

Az még nem biztos, hogy játszhat-e csapatunk szerdán Debrecenben (elnézve a fotót ennek van kisebb esélye), egy esetleges újabb pauza esetén viszont tudjuk már, hogy mi a rendje, illetve új időpontja az elmaradt, vagy halasztásra került mérkőzések pótlásának.

A csoport egyik legjobbja érkezik szombaton

Hazai pályán is megkezdi szereplését szombaton csapatunk, amely 15 órás kezdéssel a tabella második helyén álló ESMTK gárdáját fogadja a Lázár Gyula Városi Sporttelepen. A fővárosiak hozzánk hasonlóan vereséggel kezdték az évet.

Őszi emlékek Pesterzsébetről

Aktuális hétvégi ellenfelünkkel először a bajnokság negyedik játéknapján találkoztunk Pesterzsébeten. Akkor a házigazdák Pölöskei Péter 18. percben elért találatával kerekedtek fölénk. Csapatunk végig nyílt meccsre késztette a rutinosabb fővárosiakat, foggal-körömmel harcolt az egyenlítésért, ami végül elmaradt. Bajnók Imre előtt például nagy ziccer is adódott. A középpályás így emlékszik vissza az őszi 90 percre.

Kihagyja a hétvégét az ESMTK gólzsákja

Vereséggel kezdte az évet Debrecenben a hétvégi bajnoki ellenfelünk, ezzel 10 pontra távolodott a listavezetőtől, igaz egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a Monornál. Az ESMTK meglehetősen „légüres térben” áll a tabella második helyén, a közvetlen riválisok 7-8 pontos elmaradással követik.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére.

Hétvégi szakmai visszatekintés

Sok szempontból emlékezetes 100 perces csatát hozott csapatunk szombati szezonnyitó bajnoki mérkőzése Múcsonyban. Egy elkerülhető kiállítás miatt a teljes második félidőt emberhátrányban töltöttük a Putnokkal szemben, ennek ellenére mindvégig reális esélyünk volt a pontszerzésre, mégis elmaradt a bravúr. Hajdú Csaba erőnléti edző kettőt aludva az eseményekre így emlékszik vissza a történtekre. 

Varga Márkó borsodi rosszemlékei

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság szombati tavaszi nyitányán horrorisztikus balesetet szenvedett Múcsonyban Varga Márkó, a télen igazolt bal oldali védőnk. A 20 esztendős hátvéd egy látszatra hétköznapi párharc során szenvedett fejsérülést. A homlokán felszakadt a halántéki verőér fala, vérrel borítva el mindent. Ő maga így emlékszik vissza a történtekre.

Indulhat a dicsőséges tavaszi „hadjárat”

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjának elmúlt heti idénynyitó fordulójából csupán két mérkőzést tudtak lejátszani, a többi párharcot a télies időjárás miatt halasztani kellett. Ha minden igaz, az előttünk álló hétvégén már valamennyi focipályán „kitavaszodik” és zavartalanul lebonyolítják a 18. fordulóra kiírt programot.

„Karcsúbb” lett a putnokiak kerete

Az elmaradt hétvégi bajnoki nyitány miatt két nap pihenőt kaptak játékosaink, hétfőtől pedig immár feltöltődve, teljes lendülettel a Putnok elleni szombati mérkőzésre hangolódhat csapatunk. A találkozót nem a Várady Béla Sportcentrumban rendezik meg, hanem a közeli Múcsonyban, a klub utánpótlás csapatait adó Sajóvölgye Focisuli bázisán.

Őszi emlékek a Putnokról

Két vereséggel rajtoló csapatunk ősszel az első NB III-as pontját éppen a hétvégi ellenfelünkkel szemben könyvelhette el. A hazai találkozón Pataki Zalán 26. percben szerzett találatát Katona Bence egalizálta, időn túl. A ráadásban született gól miatt fájó pontokat veszítettünk, de vajon hogyan emlékszik vissza az akkori csatára Styecz Milán?

Előkerültek a hólapátok

Már a jövő szombati hazai bajnoki premiert is szem előtt tartották a fiúk, amikor kedden hólapátot ragadtak és a kedd délelőtti kondi edzés helyett csapatösszetartó jelleggel elkezdték a főpálya megtisztítását.

Heti tipp párbaj

A tipp párbaj rovatban a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére. Az újabb tavaszi idénynyitó előtt két védő, Vincze Dániel és Raducu Sorin elképzeléseit ismerhetjük meg a hétvégi párharcok várható kimeneteléről.

Boldog születésnapot Nagy Tibi!

Ma ünnepli 31. születésnapját csapatunk védője, Nagy Tibor.

Fagyszabadságot kaptak a játékosok

Pénteken is változott a csapat előre eltervezett programja. Azok után, hogy a DEAC-pálya alkalmatlansága miatt a debreceni klub előző nap kérte a szombati NB III-as bajnoki elhalasztását, a menedzsment lázas kutatómunkába kezdett.

Elmarad a szombati bajnoki nyitányunk

Újabb héttel héttel hosszabbodik a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata téli felkészülési időszaka. Az elmúlt napok havazása és mínuszai miatt a DEAC Dóczy József utcai pályája gyepszőnyege nincs játékra alkalmas állapotban, ezért a tavaszi nyitányt jelentő szombati találkozót az MLSZ hozzájárulásával elhalasztották.

Elkészültek a tavaszi idény fotói

Elkészültek a tavaszi idény egyéni és csapatfotói. Pozojevich Miklós jóvoltából remek felvételek születtek tegnap, melyeket közzé is tettünk a Csapat menüpontban. Hasonló produkcióval a maguk területén a fiúk sem vallanak szégyent az előttünk álló idény során.

Rutinos labdarúgókkal erősített a DEAC

Négy labdarúgót igazolt a téli átigazolási időszakban DEAC NB III-as labdarúgócsapata. Hétvégi ellenfelünkhöz két olyan futballista is került, aki jelentős NB I-es múlttal rendelkezik. Tavasztól a DEAC-ot erősíti Máté Péter és Spitzmüller István, mindketten pályára léptek korábban a DVSC-ben és más élvonalbeli csapatokban is. A másik két érkező a szintén NB I-es múlttal is rendelkező Nagy Róbert, valamint Tatár Eduárd, mindketten debreceni nevelésű játékosok.

Heti tipp párbaj

Új idény, új rovat. Akár ez is lehetne a szlogenje a tipp párbajnak, amelyben a bajnoki fordulók előtt játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére. Első körben a két kapusunkat, Kőrösi Norbertet és Fildan Calint teszteljük, hogy az új szerepkörben is olyan magabiztosak-e, mint mondjuk a háló előtt állva.

Styecz Milán túl egy alhasi-combizom szakadáson

Nem igazán van szerencséje az alapozásokkal Styecz Milánnak. Csapatunk 23 éves szélsője a nyári érkezését követően hosszú heteket kényszerült kihagyni egy vállsérülés miatt, a téli felkészülés során pedig ismét utolérte a végzet.

A főpróba jól sikerült, jöhet az előadás!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportja 9. helyén álló Dunaharaszti otthonában játszotta utolsó tesztmérkőzését csapatunk. A piros-fehér gárda bajnoki főpróbája kiválóan sikerült, hiszen magabiztos győzelmet arattak a fiúk.

Dunaharaszti MTKFüzesgyarmati SK 13 (11)

Miért éppen Dunaharaszti?

Szombaton az utolsó tesztmérkőzését vívja csapatunk, amely az NB III-as bajnokság Nyugati csoportjának 9. helyén álló Dunaharaszti otthonába látogat 14.30 órától. Eredetileg erre a dátumra a szintén NB III-as Hódmezővásárhely és a Nyíradony is be volt kalkulálva, végül mégis a Duna-parti alakulat „akadt horogra”.

Az ex-csapatkapitány, Kusza szerint

Hathetes munka után lassan célegyenesbe érkezik az együttesünk felkészülése. Az ex-csapatkapitányt, Bajnók Imrét arról kérdeztük, hogy a játékosok szemszögéből miként alakult az elmúlt időszak.

Három ponttal közelebb a dobogóhoz

Az MLSZ levont három pontot az NB III Keleti csoportjának harmadik helyén álló STC Salgótarján együttesétől, mivel a klub U-11-es csapata nem állt ki három Bozsik-tornán.