Boldog születésnapot, Bogdan!

Szalontán 1993 márciusában ezen a napon látta meg a napvilágot Toca Bogdan Florin, csapatunk sziklaszilárd belső védője, aki tehát a 27. születésnapját ünnepli ma.

Isten éltessen, „Fifi”!

Ma ünnepli 32. születésnapját csapatunk kapitánya, Fildan Calin Florin.

Győzelemben reménykedünk

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi második játéknapján Egerbe látogat a csapatunk. A március 15-i ünnep miatt a komplett 19. fordulót szombaton bonyolítják le, a vírushelyzet által megtett intézkedések nem teszik lehetővé nézők jelenlétét.

Egerben javíthatunk

A sporttörvényben foglaltak szerint, az állami ünnepeken nem engedélyezettek a sportrendezvények, ezért is rendezik szombaton az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. játéknapját, melynek keretében csapatunk Egerben szerepel. Asszisztensedzőnk, Vígh Ferenc jól ismeri a hevesi alakulatot, hiszen korábban vezetőedzőként dolgozott a klubnál. Most is friss információkkal szolgált a házuk tájáról.

Nehéz talaj várja a csapatokat

Három hónapos bajnoki szünet után, vasárnap megkezdjük a tavaszi bajnoki szereplésünket. Csapatunkra – amely 2 pont előnnyel vezeti a Keleti csoport mezőnyét – nyomban komoly kihívás vár, 14.30 órás kezdéssel ugyanis a 4. helyezett Erzsébeti SMTK alakulatát fogadjuk a Lázár Gyula Városi Sporttelepen.

Vígh Ferenc „őszinte” ellenfélre számít

Vasárnap az ESMTK együttese ellen kezdjük meg a bajnokság tavaszi „felvonását”. A csoport egyke fővárosi alakulata jelentős „vérátömlesztésen” esett át a téli holtidőben, a célja azonban változatlan maradt: szeretné dobogón zárni az évet és leginkább a mi pozíciónkra pályázik. Hogy mit kell még tudni róluk, arról az ellenfeleink feltérképezésért felelős edzőnk, Vígh Ferenc a következőket tartotta fontosnak:

Őszi emlékek Pesterzsébetről

Amennyiben a csapadékosra fordult időjárás engedi, csapatunk vasárnap nyomban rangadóval kezdi a tavaszi idényt. Az ellenfél a negyedik helyen álló Erzsébeti SMTK lesz, melyet ősszel idegenben sikerült legyőznünk. A találkozóra Csillag László vezetőedzőnk így emlékszik vissza.

Tiszakécskéről érkezett középpályás

Az átigazolási időszak utolsó óráiban két játékossal is gyarapodott a tavaszi keretünk. A vezetés megállapodott Kovács Dávid Szilveszterrel, a Tiszakécske 22 éves középpályásával, illetve hozzánk került Marosvásárhelyről az U19-es alakulatban is bevethető, 2001-es születésű Macaveiu Vasile.

Megkezdődött a közös munka

Hétfőn a tavaszi szezon első edzésével megkezdte kollektív felkészülését a felnőtt csapatunk. Annak a reményében láttunk munkához, hogy március 8-án ugyanazzal a lendülettel sikerül majd folytatnunk, amellyel decemberben befejeztük az évet.

Sorin Cigan az edzői stábban

A játékosállomány mellett csapatunk szakmai stábja is erősödik az új idényre. A klub vezetése megállapodott az egyszeres román válogatott Sorin Cigannal, aki asszisztens edzőként segíti a munkát.

Boldog születésnapot, Gyuri!

Harminckét éve Mátészalkán ezen a napon született csapatunk támadója, Katona György.

Cristian Cigan is nálunk folytatja

Élvonalbeli tapasztalattal rendelkező labdarúgóval erősítettük meg a keretünk. Klubunk szerződtette Cristian-Lucian Cigant, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia madóját.

Ondrejó Tamás az első téli új szerzemény

Eddig csak a távozók kapcsán tudtunk hírt adni a csapatunk háza táján történt téli változásokról, kedden azonban az első új szerzemény érkezését is hivatalosan bejelentették.

Megkezdődött az egyéni munka

A közös téli alapozást két hét múlva kezdi meg csapatunk, a játékosok azonban hétfő óta irányított házi felkészülést végeznek. Az előírt feladatok az állóképesség javítását szolgálják, hogy ezen a téren ne mutatkozzon hiányosság a kollektív rajtra.

Boldog születésnapot, Ákos!

Ma ünnepli 24. születésnapját csapatunk védője, Vincze Ákos.

Villand Robi új életet kezd

Új év, új élet. Talán így lehetne tömören összegezni Villand Róbert sorsát, aki az őszi idény végén elköszönt a társaktól, vezetőktől. A 31 esztendős közönségkedvenc a civil életben próbál érvényesülni ezer kilométerre otthonától, Szatmárnémetitől.

Popi is máshol folytatja

Két és fél éves gyarmati szerepvállalás után távozik csapatunk középcsatára, Popescu Gheorghe Robert. A hírt maga a 29 éves támadó jelentette be, aki hazatér Romániába és a zuhanyhíradó szerint Kinczel Ervin klubtársa lehet a zilahi harmadik ligás együttesben.

Boldog születésnapot, Csabi!

Ma ünnepli 36. születésnapját csapatunk erőnléti edzője, Hajdu Csaba. Csabi köszöntése kissé rendhagyó módon történik, hiszen 12 esztendőnyi gyarmati munkát követően elköszönt a stábtól és a játékosoktól.

Hét edzőmeccsel hangolunk a tavaszra

Az edzőpartnerek lekötésével gyakorlatilag összeállt a csapatunk téli felkészülési menetrendje. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a játékosok számára január 13-án telik le a másfél hónapos téli pihenő, azt követően az első két hét során egyénileg kell megfelelő szintre hozniuk az erőállapotukat, a szakvezetéstől kapott edzésmunka alapján.

Történelmi csúcson a csapatunk

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság téli holtidejében csapatunk két pontnyi előnyel vezeti a Keleti csoportot. A harmadik évünket töltjük a honi harmadik vonalban, ez alatt rohamos fejlődésen ment keresztül a gárda, és immár a másodosztály kapuján kopogtat. Hogy ennek mennyi a realitása, az idény értékelése kapcsán arról is szót ejtettünk Boros Tibor szakmai koordinátorral, aki másfél évtized alatt a megye-kettőből hozta fel erre a szintre a gyarmati focit.

Újabb távozóink vannak

Bajnók Imre és Villand Róbert után újabb játékosok folytatják más egyesületnél a pályafutásukat tavasztól. Lukács Zsombor Csongor és Karacs Péter egyaránt a több játéklehetőség miatt távozik csapatunkból.

Vendégségben a Digi Sportnál

Csillag László vezetőedző, Boros Tibor szakmai koordinátor és Fejes János labdarúgó voltak Szombathy Pál műsorvezető csütörtöki vendégei a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

Fokozott média érdeklődés

Csapatunk eredményes őszi bajnoki szereplése felkeltette az országos média érdeklődését.

Kusza visszatér Udvariba

Az idény zárását követően távozik csapatunk 26 éves középpályása, Bajnók Imre. A népszerű Kusza 2012-től hat évet húzott le gyarmati szerelésben, amikor 2018 nyarát Sárrétudvariba igazolt. A Hajdú-Bihar megyei I. osztályban 46 gólig jutott tavaly, ami jó ajánlólevél volt számára a nyári visszatéréshez, az őszi idénye még sem úgy alakult, ahogyan azt eltervezte. Mindössze két bajnokin és egy kupamérkőzésen léphetett pályára, emiatt döntött az újbóli klubváltás mellett.