Az eredményességen lesz a hangsúly

Vasárnap ismét hazai pályán szerepel csapatunk, amely a bajnokság 4. fordulója keretében az Egert fogadja 17 órás kezdéssel. Az első három hét rangadói után hevesi hétvégék előtt állunk, hiszen szépen sorban mindhárom ottani riválisunkat letudjuk a bajnokság folytatásában.

Heti tipp párbaj

A harmadik játéknap párharcai kapcsán két új játékosunk, Fejes János és Katona György formált véleményt, az előző heti páros tagjai közül pedig Kinczel Ervin 4, Villand Róbert 5 meccs végkimenetelét találta el.

A „jól ismert” Egert fogadjuk

Hevesi vasárnapok következnek a csapatunk életében. Most hétvégén az Eger látogat hozzánk, amelyet tavaly még a riválisaink feltérképezését végző asszisztens edzőnk, Vígh Ferenc irányított. Kelően ismerhetjük tehát a következő ellenfelet, bár az állomány ott is jelentősen kicserélődött a munkássága óta.

Mentális téren kell javulnunk

Függetlenül attól, hogy mindkét fél csalódáskeltően kezdte a bajnokságot, igazi rangadóra van kilátás vasárnap, csapatunk harmadik őszi mérkőzésén is. A hét utolsó napján Pesterzsébetre látogatunk, ahol a legutóbbi bronzérmes fogad bennünket 17 órától.

Heti tipp párbaj

A harmadik forduló párharcai kapcsán Kinczel Ervin és Villand Róbert véleményét kértük ki, az előző heti páros tagjai közül pedig Vincze Ákos és Raducu Sorin egyaránt 2 meccs végkimenetelét találta el.

Masszív csapattal találjuk magunkat szembe

A bajnokság harmadik fordulója következik vasárnap, és csapatunkra a harmadik rangadó vár. Két sikertelenül megvívott csata után Pesterzsébeten lépünk pályára, a tavalyi bronzérmes ESMTK otthonában. Vígh Ferenc asszisztens edzőnket – aki az aktuális ellenfelekből készíti fel a fiúkat – arra kértük, foglalja össze, hogy az idei „Liza” mennyiben más, mint az előző évi?

Boldog születésnapot, Ádám!

Nagyváradon 1989. augusztusában ezen a napon látta meg a világot csapatunk tavaly nyáron igazolt szélső védője, Achim Ádám Sándor.

Boldog születésnapot, Zsombi!

Ma ünnepli 24. születésnapját csapatunk bal oldali szélsője, Lukács Zsombor Csongor.

Eredményes hazai rajtban bizakodunk

Már amikor a sorsolás napvilágot látott, akkor nyilvánvaló volt, hogy a csapatunknak pokolian nehéz dolga lesz a bajnokság első heteiben. Minimális vereséggel rajtoltunk a tavalyi ezüstérmes otthonában, de a hazai premier sem ígérkezik könnyebbnek, hiszen vasárnap 17 órától az a Cegléd látogat hozzánk, amelyet tavaly még az NB II-ben jegyeztek.

Heti tipp párbaj

A második forduló párharcai kapcsán két belső védőnk, Vincze Ákos és Raducu Sorin véleményét kértük ki, az előző heti páros tagjai közül pedig Lukács Zsombor 2, Bajnók Imre 4 meccs végkimenetelét találta el.

Masszív, jó csapat érkezik vasárnap

A Jászberény elleni idegenbeli nyitányt a Cegléd elleni hazai premier követi vasárnap. Nincs könnyű helyzetben csapatunk, hiszen a tavalyi ezüstérmes után az előző évet még a másodosztályban töltő Ceglédet fogadjuk vasárnap. Csillag László vezetőedzőt az ellenfélről és az ellene sikerre vezethető kulcsmomentumokról kérdeztük.

Rangadóval indul az új bajnokság

Vasárnap megkezdődnek a küzdelmek az NB III-as labdarúgó-bajnokságban. A nyitófordulóban csapatunk rangadót vív Jászberényben, az előző esztendő ezüstérmesével. Legutóbb tavasszal jártunk a Jászság fővárosában, és súlyos vereség lett a csata vége.  Most nyilván nem szeretnének ugyanabba a hibába esni, hiszen a nyári „vérátömlesztést” követően szakmailag még magasabbra igyekszünk tolni a lécet.

Heti tipp párbaj

Az új idénnyel újra indítottuk a tipp párbaj rovatot, amelyben a bajnoki fordulók előtt, játékosaink véleményét kérjük ki az aktuális hétvégi forduló mérkőzései végkimenetelének megtippelésére. A keretből mindenki sorra került, a legsikeresebbek pedig újbóli összevetéssel döntik el, ki lesz az idény tippkirálya!
Nyitásként Lukács Zsombor Csongort és a visszatérő Bajnók Imrét kérdeztük az első játéknap párosításáról.

Rangadó előtti ellenfélmustra

Vasárnap „fejest ugrik” a bajnokságba csapatunk. A bajnoki címről éppen csak lemaradó Jászberény otthonában kezdjük meg az évet, amellyel szemben tavasszal, hasonló szereposztásban meggyűlt a bajunk. Azóta persze mindkét fél háza táján történt egy, s más, a korai időpont pedig még inkább kiszámíthatatlanná teszi a rangadó végkimenetelét.

Pusztaföldváron kezd a második csapatunk

A Magyar Labdarúgó Szövetség Területi Igazgatóságán elkészült a megye III. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi menetrendje. A lebonyolítás itt is visszatér a hagyományos mederbe azzal, hogy összevonásra került a két csoport. Az újonnan belépő egyesületekkel (Csabai AK, Elek, Füzesgyarmat II., Pusztaföldvár, Szabadkígyós) 13 csapat alkotja a mezőnyt, amely őszi-tavaszi rendszerben oda-visszavágóval dönti el a helyezések sorrendjét.

Fókuszban az utánpótlás

Hétfő óta bajnoki ritmusban készül a csapatunk, melynek szakmai stábja mindent úgy állított össze, mintha vasárnap éles bevetésre kellene küldenie a fiúkat. Talán csak a szerdai egymás elleni 90 perc tért ettől, amit a játékosok egyenletes terhelése indokolt, elvégre azért mégiscsak felkészülési időszakról van szó!

Lelkes munka folyik a második csapatunknál

Minél magasabb szintre emelkedik az NB III-as labdarúgócsapat, annál kevesebb az esély arra, hogy a helyi játékosok szerepet vállalhassanak a sikereiből. Viszont kell egy „játszótér” számukra is, erre a megállapításra jutott az egyesület vezetése, amely megszervezte és benevezte a megye III. osztályú bajnokságban a kizárólag gyarmatiakból álló második számú alakulatot.

Változás a heti felkészülésben

Némileg változik a csapatunk heti felkészülési rendje. A keret a megszokott edzésrend szerint készül, ugyanakkor a szerdai, Heves megyei edzőmeccset szakmai okokra hivatkozva lemondtuk.

Pölöskei Petiék várnak ránk

Újabb idegenbeli edzőmeccs vár szombaton délután a csapatunkra. Az NB III Közép csoportjában szereplő Taksony vendégei leszünk szombaton 18 órától.

Boldog születésnapot, Zsiga bá!

Ma ünnepli 63. születésnapját csapatunk aranykezű masszőre, Pap Zsigmond.

Hét a hadrend finomítása jegyében

A felkészülés harmadik hetét kezdte el hétfőn a csapatunk. A munka a szokásoknak megfelelően alakul, két tesztmeccs is változatosabbá teszi a programot. A kedd délelőtti konditermi foglalkozás ezúttal elmaradt, mert a fiúkra sportorvosi vizsgálat várt Gyomaendrődön, délutánra azonban helyre állt a rend.

Nehéz lesz az idény eleje

Az MLSZ versenybizottsága elkészítette az NB III-as labdarúgó-bajnokságok sorsolását.

Vannak távozók és új játékos is akad

Szombaton délelőtt 10 órától az első tesztmeccset játsszák a labdarúgóink, akik hétfő óta gyakorolnak csapat szinten. A vendég a Gödöllő lesz, amely a Pest megyei I. osztályú bajnokság idei ezüstérmese.

Az MLSZ közzétette a csoportbeosztásokat

Az MLSZ versenybizottsága szerdán közzétette az NB III-as csoportbeosztásokat. Ebből kiderül, hogy csapatunk a harmadik évét is a Keleti csoportban kezdheti meg augusztus 4-én. A mezőny annyiban változott az előző évhez képest, hogy a feljutó Szolnok helyébe az NB II-ből érkező Cegléd került. A megyei bajnokságba kieső Sajóbábony, Cigánd, Salgótarján triót, valamint a feloszló Nyírbátort a Balassagyarmat, a DVSC II., a Hatvan és az Ózd váltja.

Elkezdődött a kollektív felkészülés

Hétfőn délután megkezdődött a kollektív felkészülés csapatunknál. Az első tréninget 22 játékos dolgozta végig. Feltűnt két új arc is, a már ismert hat új szerzemény mellett, igazoltan maradt távol ugyanakkor Styecz Milán, aki a szakmai koordinátorral, Boros Tiborral egyetemben kedden csatlakozik a társakhoz.

Változások az edzőmeccsek partnerlistáján

Némileg megváltozott a csapatunk felkészülési mérkőzéseinek partnerlistája. Mindkét módosítás a nyári alapozás utolsó hetét érinti, ennek megfelelően nagyobb fontossággal bír az átlagosnál.

A nevezésünk elfogadva!

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága június 24-én versenyügyi eljárás során vizsgálta meg a 2019-20-as NB III-as labdarúgó-bajnokságra benyújtott nevezési dokumentációkat. Összesen 46 sportszervezet tekintetében fogadta el azokat, mások mellett a klubunkét is.

Hat új játékos került a klubhoz

Szerda a szerződéskötések napja volt a csapatunk háza táján. Boros Tibor szakmai koordinátor és Márkus Zsolt klubmenedzser hat játékossal írt alá a közös munkára vonatkozó megállapodást.

Összeállt a felkészülés menetrendje

Bár a hivatalos közös program csak július elejével indul csapatunknál, a játékosok keddtől elkezdik azokat a futásokat és erősítő gyakorlatokat, amelyeket hazai környezetben kell végezniük az alapozás megkezdéséig.

Újabb érkező, gyarapszik a szakmai stáb is

Vígh Ferenc személyében új asszisztens edzővel egészül ki csapatunk szakmai stábja. A 43 éves szakember az elmúlt bajnoki évben az újonc Egert irányította, azonban egy eltiltás miatt ez csupán 11 mérkőzésen adatott meg számára, a Cigándon aratott egygólos győzelmet követően vette át tőle a váltóbotot Vitányi László.

„Kusza” visszatér a csapatunkhoz

Régi-új játékos csapatunk első nyári friss szerzeménye. Egy év után ölthet ismét magára gyarmati mezt a korábbi kapitány,  Bajnók Imre, aki az előző bajnokságot a Hajdú-Bihar megyei I. osztályban játszotta. A Sárrétudvari KSE gárdáját 46 találattal segítette harmadik helyhez, ezzel gólkirály lett az északi szomszédnál.

„Fifinek” egy meccset kell kihagynia

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága június 4-i ülésén a csapatunkat érintő döntéseket is hozott. Íme az NB III-as Keleti csoporttal kapcsolatos határozatok.

Régi és új ellenfelek is érkeznek

A Magyar Labdarúgó Szövetségben kedden délelőtt kisorsolták az NB III-as osztályozók menetrendjét. A procedúrán 14 megyei bajnok képviselője vett részt. A legutóbbi két évben csapatunk majd a Méhkerék léphetett magasabb szintre ellenfél hiányában, most ez nem adatott meg a Békéscsaba 1912 Előre II. számára.

Vidám hangulatú évzárót szeretnénk

Utolsó játéknapjához érkezik vasárnap a 2018-19-es évi NB III-as labdarúgó-bajnokság. A Keleti csoport 30. fordulójában csapatunk a jó erőkből álló Tiszaújvárost fogadja a 17.30 órás kezdéssel. Egy győzelemmel és az ESMTK pontvesztésével még felléphetnénk a dobogóra, sokkal valószínűbb azonban, hogy negyedik helyen végzünk, de ezzel is a klub történelmének legjobb eredményét érik el a srácok a tavalyi 8. pozíció után.

Heti tipp párbaj

Házi versenyünk második körében az 5-5 találatos játékosainkat kérdezzük, illetve a négy találatosok közül sorsolás útján kiválasztott szerencsést. Utóbbi Székely Dávid lett, aki a 30. forduló során Achim Ádámmal kap ismét lehetőséget. Az előző heti páros remekül teljesített: Vincze Ákos 6 és Pölöskei Péter 7 meccset talált el, „Pölő” ezzel igen magasra helyezte a „lécet”.