A szerencsésebb fél jutott tovább

Érdemtelenül búcsúzott a Magyar Kupától a csapatunk az NB II-es Tiszakécskével szemben. A 16 közé jutásért megvívott szerdai hazai mérkőzésen többet tettünk a sikerért, de a kapu előtt és a küldéssel nem volt szerencsénk.

Füzesgyarmati SK–Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 01 (0–1)

Negyedik helyen zártuk az évet

Győzelemmel fejezte be a bajnokság őszi részét csapatunk. A tavaszról előrehozott 16. forduló keretében tetszetős játékkal gyűjtöttük be a három pontot, ezzel a tabella negyedik helyéről várhatjuk a március eleji folytatást.

Nyírbátori FC–Füzesgyarmati SK 03 (02)

Gól nélküli Tisza-parti vendégjáték

Gól nélküli döntetlennel zártuk a bajnokság első felét Tiszaújvárosban. A begyűjtött ponttal csapatunk éppen leszorult a dobogóról, ahová a hét közben edzőt váltó Jászberény léphetett fel, miután legyőzte  a Sényőt. A bajnokság november 25-én a tavaszról előrehozott fordulóval zárul.

FC Tiszaújváros–Füzesgyarmati SK 00

Koncentrált játék, dobogót érő győzelem

Hatpontos” mérkőzést vett sikerrel vasárnap a csapatunk, amely a Keleti csoport 14. fordulójában a vele azonos teljesítménnyel álló Putnokot verte magabiztosan. A  sikerrel a tabella 3. helyéről várhatjuk az őszi idény utolsó körét, ami azonban még nem jelent évzárót.

Füzesgyarmati SK–Putnok FC 30 (10)

Elmaradtunk önmagunktól, elmaradt a pontszerzés is

Mérsékelt teljesítménnyel szenvedtünk vereséget vasárnap Salgótarjánban. A hátsó alakzatunk az elején kihagyott a sereghajtó otthonában, amit később a megszokottnál tompább játékkal nem sikerült korrigálni, így értékes pontok csúsztak ki a kezünkből.

Salgótarjáni BTC–Füzesgyarmati SK 10 (10)

Sporttörténelmet írt a csapat a kupában

Magabiztosan vette a labdarúgó Magyar Kupa szerdai második fordulóját csapatunk,  amely a szintén NB III-as THSE-Szabadkikötő kétgólos legyőzésével jutott a sorozat legjobb 32 csapata közé. Sporttörténelmi siker ez, korábban egyetlen gyarmati gárdának sem sikerült eddig eljutnia. A következő kör sorsolását 21.45 órakor tartják meg az M4 sportcsatornán.

Füzesgyarmati SK–THSE-Szabadkikötő 20 (1–0)

Tovább közeledett a közvetlen élmezőny

Magabiztos hazai győzelemmel folytatta szereplését csapatunk az NB III-as labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. Az újonc Sajóbábonyt vertük háromgólos különbséggel, a sikerért járó három ponttal pedig két pontra közelítettük meg az élen álló Szolnokot.

Füzesgyarmati SK–Sajóbábony VSE 30 (20)

A vártnál könnyebben ment

Az idény legmagabiztosabb győzelmével folytatta bajnoki szereplését csapatunk, amely a Tállya alkalmi otthonául szolgáló ibrányi sporttelepről tért haza 3 ponttal. A 11. fordulóban aratott sikert „megágyazta”, hogy Pölöskei Péter már az első két támadásunkat gólra tudta váltani. Maradtunk a tabella 5. helyén, de már csak 3 pontra vagyunk a dobogótól.

Tállya KSE–Füzesgyarmati SK 04 (02)

A legvégén csak megtört a jég!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában egy hosszabbításban szerzett góllal tartotta itthon a három pontot csapatunk, amely a 90 perc során megdolgozott  ezért a sikerért. Nyomasztó fölényben játszottunk szinte mindvégig a szívósan védekező Cigánd ellen, a végszóra azonban sikerült megtörnünk a borsodiak ellenállását, ezzel az 5. helyre léptünk előre a tabellán.

Füzesgyarmati SK–Cigánd SE 10 (00)

Kísértett a tavalyi pesterzsébeti párharc

Nem sikerült a pontszerzés a fővárosban csapatunknak, amely nem tudta korrigálni az első félidő végén elkövetett szarvashibát. Az ESMTK elleni vereség hatására egy pozíciót veszítve, a 8. helyen állunk a Keleti csoport tabelláján.

Erzsébeti SMTK–Füzesgyarmati SK 10 (10)

Zsebben vannak a kalkulált pontok

A várakozásoknak megfelelően, vasárnap mindhárom pontot itthon tartotta csapatunk, amely a bajnokság 8. fordulójában a Diósgyőri VTK tartalékjait győzte le, magabiztos játékkal. A sikerrel a 7. helyre lépünk előre, de a mezőny első felének tömörségét jelzi, hogy a második pozíciót elfoglaló ESMTK-val szemben mindössze 3 egység az elmaradásunk.

Füzesgyarmati SK–Diósgyőri VTK II. 20 (20)

Hosszabbításos siker Jánoshalmán

A hosszabbításban szerzett Pataki Zalán-góllal vette sikerrel csapatunk a Magyar Kupa országos első körét, így várhatjuk, hogy a sorozat pénteki sorsolásán kit kapunk következő ellenfélnek. A Jánoshalmi csata tétje a 64 közé jutás volt.

Jánoshalmi FC–Füzesgyarmati SK 2–3 (0–1, 2–2, 2–2) – hosszabbítás után

Pedig a helyzetek megvoltak a pontszerzéshez

A rangadóvesztés ellenére emelt fővel távozhatott csapatunk Szolnokról. Villand Robiék becsülettel küzdöttek a tavalyi évben még NB II-ben szereplő Tisza-partiak otthonában, de volt egy rövid kihagyásuk hátul, ami végzetesnek bizonyult a pontszerzés tekintetében.

Szolnoki MÁV FC–Füzesgyarmati SK 21 (00)

Több gól benne maradt a meccsben

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 6. fordulója keretében a DEAC együttesével szemben tartotta itthon a 3 pontot csapatunk, amely az első félidő 19. percében Vincze Ákos fejesével nyerte meg a szomszédvári derbit, s ezzel a Keleti csoport 5. helyére lépett elő a tabellán.

Füzesgyarmati SK–Debreceni EAC 10 (10)

Sikerrel zárult az egri ostrom

A fiúk megtették, amit a szakvezetés elvárt tőlük, hiszen mindhárom pontot begyűjtötték vasárnap Egerben. A bajnokság ötödik játéknapja keretében nem a látványos játékon volt a hangsúly, hanem az eredményességen. A sikerrel 6. helyre lépett elő a tabellán a csapatunk.

Eger SE–Füzesgyarmati SK 12 (01)

Nem a mi elképzeléseink szerint alakult

Súlyos egyéni hibák eredményezték azt, hogy az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjának szombati kiemelt meccsén Füzesgyarmatról is három ponttal távozhatott a listavezető Jászberény. Csapatunk tulajdonképpen önmaga dolgát tette nehézzé a kapitális bakikkal, amit a látogatók kapuja előtt nem tudott kompenzálni.

Füzesgyarmati SK–Jászberényi FC 12 (12)

Az előny megtartásán volt a lényeg

Két döntetlent követően, a második hazai rendezésű mérkőzésén megszerezte az új bajnokság első győzelmét csapatunk, amely a Csank János által irányított Gyöngyösnek vágott vissza a tavaszi hazai fiaskóért. Az első félidőben lényegesen többet kezdeményeztünk, ennek tulajdoníthatóan tettünk szert kétgólos előnyre, az ellenfél erejéből szépítésre tellett a hajrában. A szünet után átszerveztük a hadrendet és a biztonságot szem előtt tartva őriztük meg a három pontot érő előnyt.

Füzesgyarmati SK–Gyöngyösi AK 21 (21)

Hamarjában új forgatókönyv után kellett nézni

Második szabolcsi ellenfelével is megosztozott a pontokon csapatunk, amely az NB III-as bajnokság 2. fordulójában Sényőn végzett döntetlenre. A fiúk egy figyelmetlenség miatt hamarjában hátrányba kerültek, a meccs finisében azonban sikerült menteniük a menthetőt.

Sényő-Carnifex FC–Füzesgyarmati SK 11 (10)

Nem volt szerencsénk a befejezéseknél

Döntetlenre végződött csapatunk hazai premierje az NB III-as labdarúgó-bajnokság szombati nyitányán. A kapu előtti pontatlanságoknak köszönhetően veszítettünk két pontot, a szívósan védekező és szerencsés körülmények között egyenlítő Nyírbátorral szemben.

Füzesgyarmati SK–Nyírbátor FC 11 (10)

Kiváló erőkből álló ellenfelet győztünk le

Ragyogó bajnoki főpróbát tartott csapatunk, amely egy héttel az NB III-as őszi nyitány előtt a román III. ligás Sănătatea Kolozsvár ellen diadalmaskodott. A szombati tesztmeccs első félidejének derekán szereztük meg a vezetést, a második játékrész során pedig további 3 találat zsúfolódott 6 percbe, és ebből kettőt is a mi labdarúgóink jegyeztek.

Füzesgyarmati SK–CS Sănătatea Kolozsvár 31 (10)

A második félidő rávilágított a hibákra

Másfél héttel a bajnoki rajt előtt utolsó előtti edzőmérkőzését játszotta csapatunk. A vendég a megye I. osztályban újonc orosházi gárda volt, amely számos húsz év alatti fiatalt vonultatott fel. Biztos győzelemmel zártunk, az igyekezetükért azonban a vendégeinket sem érheti szemrehányás.

Füzesgyarmati SK–Orosházi MTK-ULE 1913 60 (40)

Egyszer fent, egyszer lent

A nagy múltú és szebb jövőt érdemlő egyszeres magyar és román bajnok Nagyváradi AC otthonában tesztelt szombaton csapatunk. A negyedik ligába frissen felkerülő házigazdák kellemes edzőpartnernek bizonyultak, a formába hozás időszakába éppen csak belépő Boros-legénységnek.

Nagyváradi AC–Füzesgyarmati SK 25 (02)

Székely Dávid találata győzelmet ért

A Kecskemét elleni múlt szerdai siker után újabb hazai győztes tesztmeccset zárt csapatunk. A mai vendég a jó erőt képviselő, sok fiatalt szerepeltető román második ligás Luceăfarul Nagyvárad volt, amely az előző évet 8. helyen zárta.

Füzesgyarmati SK–Luceăfarul Nagyvárad 10 (00)

A fáradtság hibákat szült

Immár a harmadik felkészülési mérkőzését vívta szombaton délelőtt a csapatunk, amely a második vonalból kieső Szeged 2011 vendégeként lépett pályára. A nagyon komoly erőt képviselő házigazdák az első félidőben egy egyéni hibára lecsapva szereztek vezetést, szünet után pedig fokozva a nyomást büntetőből állították be a végeredményt.

Szeged 2011-G. A.–Füzesgyarmati SK 20 (10)

Győztes hazai premier

Első hazai tesztmérkőzésén fegyelmezett, helyenként ötletes játékkal győzte le csapatunk a Közép csoport újoncának számító Kecskeméti TE együttesét. 

Füzesgyarmati SK–Kecskeméti TE 30 (20)

Eltüntettük az osztálykülönbséget Tiszakécskén

Az NB II-be frissen feljutó Tiszakécske otthonában kezdte meg szombaton a felkészülési mérkőzések sorát csapatunk. Sok sérültünk nem állhatott rendelkezésre, ráadásul három próbázónak is lehetőséget biztosította  stáb, de a fiúk így is  remekül megállták a helyüket és döntetlennel zárták a 90 percet.

Tiszakécske VSEFüzesgyarmati SK 11 (0–1)

A csoport legeredményesebb újonca lettünk

Vereséggel zárta csapatunk az NB III-as labdarúgó-bajnokságot. A gárda Borsodban maradt alul, a kiesés veszélye által fenyegetett Tállya „albérletében”, ezzel a Keleti csoport legeredményesebb újoncaként, 8. helyen zárta az évet.

Tállya KSE–Füzesgyarmati SK 2–1 (1–1)